HEERHUGOWAARD - Aan de onderdoorgang onder de Middenweg in Heerhugowaard worden van 1 mei tot en met half juni 2017 werkzaamheden uitgevoerd.

Deze werkzaamheden zorgen voor verkeershinder, geluidsoverlast en trillingshinder. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de Middenweg op 1 mei afgesloten voor doorgaand verkeer. Het auto- en (brom)fietsverkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Om de onderdoorgang onder de Middenweg af te kunnen maken, wordt de tijdelijke weg ter hoogte van de onderdoorgang verwijderd. De weg en het fietspad gaan weer terug naar de oorspronkelijke plek. In de periode van 1 tot en met 10 mei 2017 wordt hiervoor aan de weg gewerkt.

Verkeershinder

Vanwege asfaltwerkzaamheden wordt op  maandag 1 mei 2017 van 06.30 – 19.00 uur de Middenweg in Heerhugowaard tussen de Hasselaarsweg en de Molenweg afgesloten. Gemotoriseerd verkeer moet in beide richtingen rekening houden met een omleiding en extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Verkeer wordt omgeleid via Westtangent, Zuidtangent, Westerweg/N242, Pannekeetweg, Hasselaarsweg en vice versa. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruik maken van de Middenweg.

Van maandag 1 mei 19.00 uur tot en met dinsdag 9 mei 2017 is op een deel van de weg maar één rijstrook beschikbaar en aan beide zijden staan tijdelijke verkeerslichten. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruik maken van de Middenweg. Op woensdag 10 mei worden er nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd en vanaf circa 15.00 uur is de weg volledig opengesteld voor al het verkeer.

Geluids- en trillingshinder

Van 8 mei tot en met half juni 2017 worden palen en damwanden aangebracht ter hoogte van de onderdoorgang. Dit betekent dat er ruim zes weken heiwerkzaamheden plaatsvinden. Na deze werkzaamheden wordt er naar verwachting tot en met het derde kwartaal 2018 verder gebouwd aan de onderdoorgang van de Middenweg.

Omwonenden van de te bouwen onderdoorgang Middenweg kunnen tijdens de heiwerkzaamheden geluids- en trillingshinder ervaren. De heiwerkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur.

Meer informatie

Heeft u vragen, zorgen of klachten over de weg? Dan kunt u hiermee terecht bij het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.

N23 Westfrisiaweg

De provincie Noord-Holland zorgt met haar partners voor een nieuwe verbinding tussen Alkmaar en Enkhuizen, de N23 Westfrisiaweg. De verbinding verbetert de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio en bevordert de economie en werkgelegenheid. Meer informatie: www.n23westfrisiaweg.nl.

Zie ook

Kaart omleidingsroute