MEDEMBLIK - Stel je voor je woont en werkt, al dan niet tijdelijk, in het buitenland. Je betaald een hoop geld aan de huur voor een woning en als het tegenzit moet je ook je woning nog delen met anderen. Simpelweg omdat het anders niet te betalen is. Je ziet om je heen dat er mensen die met jou samenwerken huizen gaan kopen en je vraagt je af: “Zou dat ook wat voor mij zijn?”

Maar hoe maak je een begin? Je bent de taal niet machtig en als je al Engels spreekt dan is het technisch Engels toch net even wat anders…kortom er is een taalbarrière en daarmee ook een hele hoge drempel. Hoe fijn is het dan dat er een avond georganiseerd wordt waarbij je vragen in je eigen taal kunt stellen! Over alles wat je zou willen weten van het kopen van een eigen huis.

In dat kader organiseren Heddes makelaardij en de Assootheek een avond voor onze buitenlandse werknemers. Omdat Poolse arbeiders flink vertegenwoordigd zijn in de regio hebben wij gemeend dit een Poolse avond te noemen en er is daarom ook een Poolse tolk aanwezig zodat alle vragen beantwoord kunnen worden.

We zien uiteraard ook graag andere (buitenlandse) belangstellenden tegemoet.

Donderdag avond 18 mei tussen 19:00 uur- 22:00 uur wordt deze avond gehouden in het verenigingsgebouw St.Pieter aan de Ridderstraat 9, 1671 CS te Medemblik.

De koffie/thee staat klaar!