Een egalinevloer is een vloer gemaakt van egaline. Je kan de vloer vlak maken met egaliseren met egaline, dat kan je nog meer met egaline. Woodstock vloeren is als vloerenspecialist zeer goed in het maken van egaline vloer, Egaline is inmiddels een standaardoplossing voor de afwerking van gebruikte betonvloeren, woodstock biedt u naast de egaline vloer nog veel meer op het vloeren gebied denk daarbij aan de gietvloer die snel drogend is.

De standaard egaline geeft een mooie, rustige, lichte grijze uitstraling (maar bij een gips-gebonden anhydriet vloer is de vloer crèmekleurig en daar moet juist een egaline overheen om de betonlook te krijgen. Houdt u echter van een meer levendige industriële vloer, dan is hiervoor speciaal de woodstock betonlook egaline met een ‘bonter’ karakter op de markt (ook die variant kunt u natuurlijk bij woodstock vloeren kopen in is naas de beton look kleur in meerdere kleuren verkrijgen, zoals middengrijs of een donkergrijze tint). Ook voor over een houten vloeren is er egaline beschikbaar. Wist u dat u een betonlook egaline pakket al vanaf vanaf 16,00 p/m2 kunt kunt bestellen? De prijs voor egaline is bij woodstock vloeren ook zeer aantrekkelijk.

Heeft u de egaline eenmaal aangebracht? Dan is het verstandig na het drogen twee dagen extra te wachten voordat u de speciale betonlook coating aanbrengt. Ook dit product wordt ook als pakket aangeboden en bestelt u eenvoudig p/m2. Bij elk type egaline moet dit worden aangebracht, anders pakt de egaline onmiddellijk al het vuil aan waarmee het in aanraking komt (egaline is poreus).Dikte van een egaline vloer over de vloerverwarmingAangezien egaline niet goedkoop is en speciaal bedoeld is voor het uitvlakken van ondergronden, is de dikte van een egaline giet vloer soms beperkt.

Egaline gietvloer kunnen dikker dan 2 à 3 mm zijn en zal je in de praktijk dan ook niet veel tegenkomen. Meestal bedraagt de dikte van dit type vloer zelfs maar 1 of 2 mm. De precieze laagdikte zal afhangen van de ondervloer van bijvoorbeeld schuimbeton het type dekvloer.Is de ondervloer in slechte conditie of moet er een bepaalde dikte overbrugd worden in verband met het afschot, dan is egaline niet geschikt en zal men in de praktijk kiezen voor een ander cementgebonden product. Aangezien de droogtijd van een traditionele cementdekvloer veel langer is dan die van een egaline vloer, kiest men er vaak voor om een droogtijdversneller aan de cement toe te voegen. De droogtijd kan hiermee aanzienlijk verkort worden en de werken kunnen dan sneller aanvangen. Woodstock vloer kan u een goed advies geven.