Wil jij een schuur in je tuin hebben, dan kun je kiezen uit verschillende type schuren. Er is de klassiek schuur met plat dak, maar de schuur zal een wat charmantere uitstraling krijgen met een hellend dak. Maar waarom kies je voor een schuur? Enkel om spullen in op te bergen of wil je de schuur meerdere functies laten vervullen? In dat geval kun je overwegen om een kapschuur in je tuin te bouwen.

Wat is een kapschuur?
Een kapschuur biedt veel meer dan spullen in op te slaan. Een kapschuur bestaat namelijk uit een achterwand, één of twee zijwanden en aan de voorzijde is de kapschuur open. Je hebt dan niet alleen een schuur om dingen onder te stallen, maar ook een overkapping waaronder je kunt zitten. Met een kapschuur ben je dus heel flexibel en het biedt je de vrijheid om de ruimte zelf in te delen. Het stelt je in staat om ook op dagen dat het weer wat minder is, toch buiten te zitten. Met een kapschuur met twee zijwanden zit je helemaal beschut uit de wind. Er bestaan kapschuren met een plat dak, maar het typische kapschuurdak is het meest kenmerkende aan de kapschuur. Dit is een hellend dak dat aan de achterzijde geheel loopt van de achterwand tot de nok. Aan de voorzijde loopt het dak half naar beneden. Zo heb je een extra grote ingang.

Toch een afgesloten kapschuur?
Een kapschuur is wel open, omdat het ook een overkapping is. Heb je toch behoefte aan een afgesloten gedeelte? Dat is geen probleem. Met een fraaie blokhut met kapschuur heb je zowel een afgesloten gedeelte als een overkapping. Fietsen en elektrisch gereedschap berg je op in de blokhut terwijl je met een blokhut met kapschuur genoeg ruimte over hebt om beschut te zitten.

Voordelen van een kapschuur
Het grote voordeel is dat een kapschuur je in staat stelt om bij elk weertype buiten te zitten, zelfs in de winter. Met een buitenhaard of vuurkorf onder de kapschuur kun je het behaaglijk warm krijgen. Een voordeel is ook dat je aan het einde van de zomer nooit meer je tuinmeubelen hoeft op te bergen. Onder een kapschuur staan ze beschut tegen de weersinvloeden, dus je tuinmeubelen laat je het hele jaar onder de overkapping van de kapschuur staan. Een kapschuur wordt bij de tuin aangetrokken, dus je hebt geen afgesloten ruimtes. Je kunt hierdoor optimaal van de tuin genieten in elk seizoen.