DE GOORN - Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting dinsdagavond 3 januari benoemde het college de heer Jan Oudejans tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2017’. Dirk Jan Leegwater ontving de ‘Aanmoedigingsprijs voor jongeren’. De tienjarige Tess van der Himst werd ‘Sporter van het jaar 2017’.

Alle genomineerden voor de ‘Vrijwilliger van het jaar 2017’ werden door burgemeester Posthumus naar voren geroepen en door hem en wethouders Win Bijman en Caroline van de Pol in het zonnetje gezet. Na de nodige speeches en het heffen van het glas op 2017 vervolgde de avond met de officiële benoemingen.

Vrijwilliger van het jaar 2017

Wethouder Win Bijman benoemde Jan Oudejans tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2017’ en bood hem bloemen en een fraai beeld aan. Jan doet al vijftien jaar het tuinonderhoud van de St. Victorkerk, pastorie en kerkhof. Ook doet hij allerlei andere klussen voor de St. Victorkerk, zoals het schoonhouden van goten. Verder werkt hij bij de sneeuwruimploeg en is verkeersregelaar. Jan is ook actief voor verzorgingshuis Hostenburgh in Obdam. Hij serveert hier koffie na de viering, speelt spelletjes met de bewoners en brengt hier misboekjes rond. Deze misboekjes brengt hij ook bij de mensen thuis, die gebruik maken van de kerkradio in Obdam.

Aanmoedigingsprijs voor jongeren

Burgemeester Posthumus reikte de ‘Aanmoedigingsprijs voor jongeren’ uit aan Dirk Jan Leegwater. Hij ontving daarbij bloemen en een VVV-bon. Dirk Jan regelt en organiseert bij voetbalvereniging Kwiek ’78 in Avenhorn onder andere het Ouder-Kind Toernooi en de Penaltybokaal. Ook geeft hij keeperstraining aan de jeugd. Daarnaast verricht hij nog vele hand-en-spandiensten voor de club.

Sporter van het jaar 2017

Wethouder Caroline van de Pol benoemde Tess van der Himst tot ‘Sporter van het jaar 2017’. Tess van der Himst ontving daarbij een trofee, bloemen en twee bioscoopbonnen. De tienjarige Tess is turnster van gymvereniging EDO uit De Goorn en is Nederlands Kampioen Sprong pupillen geworden.