Vrienden zijn niet alleen leuk maar ook gezond; uit onderzoek is gebleken dat mensen met goede vrienden zowel gelukkiger als vitaler zijn. Alle reden voor het plannen van een vriendenweekend, als dat niet al een vast onderdeel is van jullie vriendengroep. Of je nu met vijf of 20 mensen op pad gaat, na zo’n weekend ben je waarschijnlijk doodmoe van alle lol en goede gesprekken, maar wel weer helemaal opgeladen en vol geluksgevoel! Tijdens een vriendenweekend is er natuurlijk volop ruimte voor eten, drinken en plezier. Maar een paar leuke activiteiten zijn wel aan te raden. Dit zorgt ervoor dat het weekend van dit jaar niet aanvoelt als hetzelfde dan voorgaande jaren. Wat leuk is om te doen tijdens een vriendenweekend in Friesland? Drie leuke tips!


Schip ahoy!

Als je Friesland zegt, dan zeg je water. Een vriendenweekend in Friesland is dan ook niet compleet zonder dat je een tochtje op het water hebt gemaakt. Een zeilboot huren in Friesland is erg gemakkelijk en de kosten vallen erg mee. Niet echt zeilers in jullie gezelschap? Een sloep huren in Friesland is dan wellicht een beter idee, zeilen vraagt namelijk wel de nodige ervaring. En iedereen -als je je hoofd er tenminste bijhoudt- kan varen met een sloep! Er is dan ook voor de meeste sloepen geen vaarbewijs nodig.

Leer het!

Aanhakend op bovenstaande kun je natuurlijk óók besluiten het zeilen te gaan leren! Dit is namelijk nogal een onderschatte sport. Een middagje zeilen levert daadwerkelijk de nodige spierpijn op. Je kunt dit in allerlei vormen doen, van een aantal Valken huren tot met zijn allen op één traditioneel Skûtsje. Je kunt zelfs een tocht maken op de Waddenzee waarbij je droogvalt tijdens het eb worden van de zee. Een bijzondere gebeurtenis!

It giet oan

Is het hartje winter en echt te koud om het water op te gaan? Dan is er altijd nog de mogelijkheden om er overheen te schaatsen. Thialf bezoeken en een schaatsclinic volgen is een enorme aanrader. Je kunt daar zowel schaatsen als een leraar (in)huren, dus ook voor de brokkenpiloot is er voldoende zekerheid. Vergeet niet na de tijd een warme chocolademelk mét slagroom bij het traditionele café ’t Houtsje te halen.

Kortom, een vriendenweekend is per definitie al een goed idee. Een vriendenweekend in Friesland is áltijd een goed idee. Ook in de herfst en de winter biedt deze provincie volop vertier. Want zeilen alleen in de zomer? Zeker niet! Zoals de echte stugge Fries weet; zeilen kan altijd!