NIJKERK - Iedereen die het leuk vindt om te pokeren kon dit jaar meedoen aan de (online) voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). Zo speelde de 26 jarige Vincent Vos uit Wervershoof op 25 maart van dit jaar mee in het Pokerkampioenschap van Zwaag. In dit pokertoernooi behaalde hij de 2e plaats waarmee hij zich voor de finale van het ONK Poker kwalificeerde.


Afgelopen weekend werd deze grote landelijke finale gespeeld in Hart van Holland in Nijkerk. Vincent nam het op tegen 225 andere finalisten die vanuit alle hoeken van Nederland waren gekomen om de nieuwe Pokerkampioen van Nederland te worden. Na zo’n 15 uur spelen verspreid over 2 dagen had Vincent alle chips voor zijn neus staan en kreeg de gigantische trofee overhandigt die gepaard ging met de titel; Pokerkampioen van Nederland 21/22.

Wat heeft Vincent gewonnen met deze prestatie?

Het is verboden om (buiten Holland Casino) fysiek te pokeren om (geld)prijzen. Gelukkig werden de voorrondes van het ONK Poker ook dit jaar weer door ruim 27.000 deelnemers bezocht die het ook leuk vinden om te pokeren als het enkel om de eer gaat. Vincent wint uiteindelijk dus enkel een grote bokaal en de eeuwige roem.

Toch het begin van een mooie poker carrière?

De organisatie van het ONK Poker had echter wel aangekondigd dat zij deze finale 3 spelers gingen scouten om in 2023 als ambassadeur naar Las Vegas te sturen om een $1.000 toernooi van de World Series of Poker te spelen. De droom van iedere pokerspeler! “Vincent heeft een ontzettend goed toernooi gespeeld en is naar onze mening de welverdiende winnaar van dit seizoen,” vertelt woordvoerder Thomas Smedema. “Hij heeft zich zeker in de kijker gespeeld en zou zomaar eens op het lijstje van de scouts kunnen staan.”

De top 9 van de ONK Poker 21/22 finale

- Vincent Vos (Wervershoof)

- Rene Gabriels (Wachtum)

- Jeffrey Willeboordse (Tholen)

- Marti Griensven (Heesch)

- Krzysztof Anielak (Zaandijk)

- Jack Kok (Enschede)

- Manuel Mailleur (Putte)

- Bart Setz (Naaldwijk)

- Jos Willemse (Noordwijkerhout)