HOORN - Op zondag 17 december a.s. is er een gezellige bedrijvigheid in Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn. Dan wordt de uitvaartlocatie omgetoverd tot een braderie met diverse kraampjes van ondernemers uit de omgeving met uitvaartproducten. Ook worden er rondleidingen gegeven door het hele gebouw. Om u op een gemoedelijke wijze te laten inspireren over de mogelijkheden rondom een uitvaart.

“Meestal loop je niet voor je plezier een uitvaartlocatie binnen. Met onze uitvaartbraderie willen we de drempel verlagen om te kijken wat er mogelijk is rondom een uitvaart.” vertelt locatiemanager Karin Kok.

Inspirerende producten

Tijdens de uitvaartbraderie kunnen bezoekers ervaren hoeveel verschillende producten er zijn die te maken hebben met een crematie of begrafenis. Karin: “Iedereen kent een standaard kist, rouwkaart en asurn, maar er zijn zoveel andere zaken mogelijk.” Ook lokale ondernemers bieden hun diensten binnen de uitvaart aan. Zo zijn er o.a. herinneringsproducten van Houtmetpassie.nl en as-ornamenten van Eeuwige Roos, rouw- en verliescoaching door Luna Sanco en troostgedichten van Ina Eilander. Daarnaast zijn er smakelijke hapjes te proeven van uitvaartcateraar Meinders.

Rondleidingen

De medewerkers van het crematorium staan klaar om allerlei vragen van de bezoekers te beantwoorden. Zowel op het gebied van uitvaartverzorging en deposito’s als over het verloop van het moment van overlijden tot en met de uitvaart. “We laten de verschillende ruimtes van ons gebouw zien. Daar waar het afscheid plaatsvindt, waar nagepraat wordt en waar samen herinneringen worden opgehaald. De verzorgingsruimte en natuurlijk de oven zijn toegankelijk. Tijdens de uitvaartbraderie is er voor ieder wat wils. Kom langs!”

De uitvaartbraderie vindt plaats op zondag 17 december a.s. van 10.00 tot 16.00 uur in Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn, Berkhouterweg 26, 1624 NT Hoorn. www.crematoriumhoorn.nl Entree is gratis.

Over Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn

Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn biedt alles voor een goed afscheid onder één dak. Van verzorgingsruimte en rouwkamers tot sfeervolle ruimtes voor de plechtigheid met een hapje en drankje na afloop. De uitvaartlocatie maakt onderdeel uit van PC Uitvaart, expert op het gebied van uitvaartverzorging in de regio Noordwest-Nederland.