WEST FRIESLAND - Oud en nieuw komt voor veel Nederlanders elk jaar weer in de boeken als een feestelijke en ontzettend gezellige avond om samen met geliefden en vrienden het jaar af te sluiten en een nieuw jaar te beginnen. De hapjes komen op tafel, de drank vloeit vaak rijkelijk en daarbovenop wordt er natuurlijk vrolijk geproost met een heerlijke champagne om 12 uur middernacht.


Steeds meer mensen kiezen ervoor om samen met het gezin een ultieme oud en nieuw avond te vieren buiten hun eigen omgeving; lekker naar het buitenland! Het vieren van oud en nieuw in het buitenland kan een opwindende en onvergetelijke ervaring zijn, maar het vereist wel enige planning en voorbereiding. We helpen je graag een eindje op weg wanneer je van plan bent om aankomende oud en nieuw in het buitenland te vieren. Lees snel met ons mee om de overgang naar het nieuwe jaar zo soepel mogelijk te laten verlopen!


Waar moet je aan denken bij oud en nieuw in het buitenland?

  1. Bestemming: first things first, is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar welke bestemming je het liefst gaat. Kies bijvoorbeeld een bestemming die juist bekendstaat om zijn oud-en-nieuw vieringen. Populaire steden zoals New York, Sydney, Londen en Rio de Janeiro staan bekend om spectaculaire vuurwerkshows en straatfeesten!

  2. Visum en reisdocumenten: Controleer of je een visum nodig hebt voor de gekozen bestemmingen en zorg er natuurlijk voor dat jouw paspoort nog geldig is voor de duur van je reis. Daarnaast kan een creditcard aanvragen nooit kwaad; het is soms gewoon net een stukje gemakkelijker om deze bij de hand te hebben wanneer je in het buitenland bent! (Wil je meer informatie over creditcards? Neem dan eens een kijkje op ICScards.nl!)

  3. Budget: Stel een budget op voor je reis en overweeg de kosten van accommodatie, maaltijden, activiteiten en evenementen tijdens oud en nieuw. Houd er rekening mee dat prijzen vaak hoger liggen tijdens feestdagen; het is daarom ook verstandig om jouw tripje naar het buitenland zo vroeg mogelijk te boeken, dan ben je misschien nog net de hoofdprijzen van de vliegtickets voor!

  4. Accommodatie: reserveer je accommodatie ook een geruime tijd van tevoren; het loopt altijd storm tijdens de feestdagen, en je wilt natuurlijk voorkomen dat je te laat bent en nergens meer kan slapen.

  5. Evenementen en activiteiten: bekijk welke oud-en-nieuw-activiteiten en evenementen er plaatsvinden op de bestemming en koop eventuele tickets vooraf om teleurstellingen te voorkomen. Denk hierbij niet alleen aan de avond van oud en nieuw zelf; misschien kan je de dagen ervoor nog een leuke kerstmarkt bezoeken, of vindt er op 1 januari een heerlijk nieuwjaarsduik plaats!