DE GOORN - Want dat moet je zeker zijn om geschikt te zijn als orgaandonor, om je zonder verdoving, van al je organen te laten ontdoen. Orgaandonor kan je alleen maar zijn, als je jezelf niet bewust bent van wat er gebeurt.

Tegenwoordig wordt dat hersendood genoemd. Dat betekent zeker niet dat je niets meer voelt, want veel orgaandonoren spartelen tegen wanneer ze beginnen met snijden in jouw ‘hersendode’, onverdoofde lijf. Daarom worden donoren vaak vastgebonden op de operatietafel, of geïnjecteerd met een spierverslappend middel.

De Ned. Transplantatie stichting noemt dat de ‘lazarus-reflex’, en dat zou niets met bewustzijn te maken hebben, maar met een onbewuste spinale reflex. Dat bij de meeste donoren de hartslag en de bloeddruk omhoog schiet tijdens de eerste incisie, is geen spinale reflex, maar een reactie, die tijdens ons leven duidt op grote pijn. Tijdens de uitneemprocedure wordt het afgedaan als een onbewuste reactie, zo wordt ons verteld, want hersendood is echt dood.

Je kan niet meer reageren, dat is zeker, want het ‘besturingsgedeelte’ van je hersenen is (tijdelijk) buiten werking, maar dat is niet hetzelfde als hersendood!

Als ex-kasplantje houd ik twee gratis presentaties over hoe dood hersendood is.

En wat er nou gebeurt met ons bewustzijn, als onze organen verdeeld worden en verder leven in vreemde ontvangers.

Wie ik ben: Zie http://www.truthaboutorgandonation.com/files/pdfs/PETER_OETELAAR.pdf

Waar:

Op 5oktober, 19.30 uur in De Goorn, in de ruimte achter de fietswinkel in De Goorn. 1648 JS De Goorn nr. 77 Een vrijwillige bijdrage is welkom als bijdrage in de kosten.

Op 8november 19.30 uur in 't ABBE-huisje (rechts naast het Witte Kerkje), Dorpsstraat 40-42 in Abbekerk. Gratis entree.