HEERHUGOWAARD - Woensdag 4 oktober is de nieuwe bakkerij van de mbo-opleiding Brood & Banket van het ROC Horizon College feestelijk geopend. De bakkerij, op de locatie Heerhugowaard, is ingericht met de modernste apparatuur en is geschikt gemaakt om examens in af te nemen. Tijdens de opening werden de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland gekozen.
De nieuwe bakkerij biedt ruime werkplekken voor meer studenten. De ruimte is voorzien van een klimaatbeheersingssysteem dat zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid reguleert. Er kan nu patisserie gemaakt worden die niet smelt door de warmte van de ovens.

Spetterende opening
Robin Hoedjes, oud-student van de opleiding Brood & Banket van het Horizon College en uitgeroepen tot beste patissier van Nederland in 2015, zorgde samen met studenten en docenten voor een feestelijke opening. De spetterende openingstaart die hij voor deze gelegenheid had gemaakt, werd door hem samen met docenten en studenten, aangesneden.

Beste krentenmik en appeltaart van Noord-Holland

Voor leerbedrijven en grondstoffenleveranciers werden er wedstrijden georganiseerd. De leerbedrijven streden om de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland. Deze producten werden beoordeeld door keurmeesters van de leveranciers. De beste krentenmik was gemaakt door bakkerij Swart uit Wervershoof. Bakkerij Jonker uit Broek op Langedijk kreeg de prijs voor de beste appeltaart. Hun producten mogen het ‘Horizonkeurmerk’ dragen.

Brake
Aan de grondstoffenleveranciers van het Horizon College was gevraagd om een innovatief product te bedenken en te maken. Dit product werd door studenten van de opleidingen Brood & Banket van het Horizon College beoordeeld. Zij werden hierin begeleid door een lid van de Bedrijfs Advies Commissie. Beko Groothandel won met het product de Brake, een innovatieve combinatie van brood en cake. De brake wordt in het lesprogramma van de opleidingen Brood & Banket opgenomen en mag vermarkt worden als ‘Horizonproduct’.