KOGGENLAND - De gemeente Koggenland heeft voor het jaar 2017 geld beschikbaar gesteld om het muziekonderwijs op onze twaalf basisscholen te stimuleren. Dit geld mag besteed worden aan algemene muzikale vorming of aan muziekprojecten. Alle basisschoolleerlingen kunnen van deze regeling profiteren.

Wethouder Win Bijman: “Deze regeling klinkt mij als muziek in de oren. Ik vind het belangrijk dat onze jeugd al op jonge leeftijd de meerwaarde ontdekt van muziek, omdat dit belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind en omdat dit nodig is voor het behoud van onze muziekcultuur. Met deze regeling willen wij dat stimuleren. Er zijn al veel enthousiaste plannen ingediend. Het is ook leuk om te zien dat de scholen een verschillende aanpak hanteren.”

Positieve bijdrage aan muziekonderwijs

Scholen zoeken de samenwerking op met een muziekvereniging, een muziekschool of een muziekdocent. Alle scholen dienen een plan in waarin zij aangeven waaraan de bijdrage wordt besteed. De gemeente Koggenland wil zo een positieve bijdrage leveren aan het muziekonderwijs op de basisscholen.