NOORD-HOLLAND - Van Fixbrigade in Castricum tot klimaatommetje in Amsterdam of kledingruil in Hoorn. Tijdens de Nationale Klimaatweek 2022 organiseren veel gemeenten activiteiten rondom het klimaat. Ook in de provincie Noord-Holland.


Van 31 oktober tot en met 6 november 2022 wordt tijdens de Nationale Klimaatweek aandacht gevraagd voor het klimaat. Bijvoorbeeld door iedereen bewust te maken hoe om te gaan met energie en hergebruik van spullen en materialen. Als meer mensen dat doen, zorgt dat voor een verminderde uitstoot van CO2. Dat heeft als positief effect dat de stijging van de temperatuur op aarde minder hard gaat.

Klimaatneutraal en circulair Noord-Holland

In 2050 wil Noord-Holland klimaatneutraal en circulair zijn. Dat lukt alleen als we allemaal zuiniger leren omgaan met energie en kiezen voor duurzame energiebronnen zoals zonne-energie. Wie vandaag begint draagt bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Nationale Klimaatweek kan iedereen aan allerlei activiteiten meedoen.

Benieuwd welke activiteiten in welke gemeenten worden georganiseerd? Bekijk het complete programma op de website van de Nationale Klimaatweek 2022.