NEDERLAND - Na enkele zomerse weken verlopen de eerste dagen van juli uiterst wisselvallig. Daarop volgend keert de warmte echter weer terug en het zou zomaar kunnen dat we richting het volgende weekend weer naar temperaturen van (ver) boven de 25 graden gaan.


Na een buiige zaterdag wisselen zon en stapelwolken elkaar op zondag af. Een enkele stapelwolk zou net kunnen uitgroeien tot een buitje, maar op verreweg de meeste plekken blijft het droog. Wel waait er een matige tot vrij krachtige wind, in het noordelijk kustgebied soms krachtig. De temperatuur stijgt naar zo'n 19 graden in het noorden tot 22 graden in het zuiden.

Maandag wisselen zon, stapelwolken en een paar buien elkaar af. De temperatuur stijgt naar 18 graden op de Wadden tot 22 in Limburg. Het waait daarbij stevig uit het westen. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig (4 à 5 Beaufort) en aan zee krachtig tot hard (windkracht 6 à 7). Deze westenwind zorgt voor de aanvoer van vrij vochtige lucht waardoor we gevoelig blijven voor enkele buien die over ons land trekken.

Ook dinsdag is het weerbeeld vrij wisselvallig. Er trekken flink wat buien over en deze pakken ook nog eens een stuk steviger uit dan voorgaande dagen. Toch zullen er ook af en toe droge momenten zijn waarbij de zon even schijnt. Aan de temperatuur verandert weinig en ook de stevige westen- tot zuidwestenwind is nog steeds aanwezig.

Woensdag blijft het wisselvallig met een aantal (stevige) buien die over het land trekken, mogelijk met onweer. Daarbij is ook vrij veel bewolking aanwezig en kan het soms flink waaien. Op beide dagen ligt de temperatuur zo rond de 20 graden.

Vanaf donderdag neemt de kans op neerslag af en komt de zon er een stuk vaker doorheen. De temperatuur gaat dan ook weer oplopen en de wind neemt af. In het noordwesten wordt het 21, 22 graden, verder landinwaarts gaan we alweer richting de 25 graden.

Vrijdag halen we landinwaarts zelfs alweer zomerse temperaturen van 25 tot 28 graden. In het volgende weekend zijn regionaal zelfs tropische temperaturen van tegen de 30 graden mogelijk.