We hebben het allemaal wel in de gaten dat het koud is buiten. De grond is bevroren, net als de bomen en planten. Ook onze auto's zijn daar de dupe van. De ruiten zijn bevroren, deuren gaan moeilijk open omdat de deurrubbers bevroren zijn, ruitenwissers zitten aan de ruiten vastgevroren en ga zo maar door.


Hier een paar tips voor uw auto om zo goed mogelijk de dag te beginnen:


  • Leg de avond van te voren wat kranten op uw ruiten zodat uw ruit niet kan bevriezen. Ook kunt u voor een paar euro voorruitfolie kopen en dat op uw raam leggen. Zorg er wel voor dat uw ruitenwissers omhoog staan zodat u het folie of de kranten er goed onder kunt leggen. En dat het folie goed tussen uw deur zit zodat het niet weg kan waaien.

  • Als u uw portier niet open kunt krijgen omdat het vastgevroren zit, probeer dan of u via een andere portier naar binnen kunt. Ga er niet aan trekken want daardoor kunnen de rubbers scheuren. U kunt ook tegen de deur aan duwen. Door uw lichaamswarmte warmt de deur op en zult u vanzelf merken dat de deur open gaat.

  • Giet koud water over uw autodeuren en ramen heen. Koud water zorgt ervoor dat uw ramen en deuren ontdooien. Giet vooral geen warm/heet water over uw ramen en deuren!!! Dit kan ervoor zorgen dat uw ramen kapot barsten, en uw deurrubbers scheuren.

  • U kunt uw deurrubbers ook invetten. Met bijv. babyolie of gewone olie. Doe dit niet met vaseline want dit kan ervoor zorgen dat uw deur niet goed sluit.

  • Uw handrem en uw autoslot zijn ook gevoelig voor de kou. U kunt uw autosleutel eerst verwarmen voor u hem in het slot steekt. Let er dan wel op dat u uw sleutel niet verbuigd. Ook kunt u een slotontdooier kopen. Die spuit u in het slot en daarna gaat het slot weer makkelijk open.

  • U kunt voorkomen dat uw handrem bevriest door uw auto in z'n versnelling te laten staan als u uw auto uitzet en niet de handrem aantrekken.