ENKHUIZEN - Op vrijdag 10 februari van 19.30 tot 21.30 uur is er voor het eerst een LHBT informatieavond in de Drommedaris. Iedereen die meer wil weten over LHBT (lesbisch, homo, biseksueel en transgender) of hierover wil praten is van harte welkom. De werkgroep ‘LHBT Enkhuizen en omgeving’ strijdt voor meer activiteiten en ontmoetingsmogelijkheden voor jonge LHBT-ers. De afdeling welzijn van Welwonen ondersteunt dit initiatief.

Meer aandacht voor LHBT-jongeren

De werkgroep  gaat voor bekendheid voor LHBT en meer activiteiten voor de LHTB-pubers en jongvolwassenen. Vorig jaar zomer deden Lonneke den Hartog en Brenda Timmer, twee moeders én ervaringsdeskundigen, een oproep in de media voor meer aandacht voor LHBT-jongeren. Hierop hebben ze steun gekregen en ontstond de werkgroep ‘LHBT Enkhuizen en omgeving’. Voor meer informatie zie de facebookpagina LHBT Enkhuizen e.o.

Informeel

Tijdens de LHBT informatieavond Be-You hoopt de werkgroep veel mensen te spreken om te kunnen inventariseren waaraan behoefte is onder de LHBT-ers. Er diverse organisaties aanwezig, zoals Transvisie, Roze in Blauw (Politie), Roze Senioren West-Friesland, COC-Noord-Holland-Noord en het Transgender Netwerk. Be-You is informeel;  gewoon lekker aan tafel aanschuiven, luisteren en vragen stellen. Of ervaringen vertellen die u kwijt wilt. Brenda Timmer: “We willen gewoon meer mensen leren kennen die iets met LHBT hebben of hierover meer willen weten. Hoe meer mensen, hoe meer bekendheid en hoe meer de werkgroep voor de samenleving kan betekenen.”