SPIERDIJK - Na een intensieve en succesvolle vraagbundeling was het moment eindelijk daar. Op dinsdag 18 december ging symbolisch de eerste schop in de grond om de aanleg van het glasvezelnetwerk in gemeente Koggenland af te trappen. E-Fiber en het college van gemeente Koggenland hebben dit mooie moment samen met genodigden gevierd bij Golfbaan Spierdijk. Begin januari starten de schouwwerkzaamheden in Obdam, waarna de andere dorpen zullen volgen.


Een gezamenlijk initiatief
Wethouder Caroline van de Pol is blij dat de aanleg van start is gegaan: “Internet maakt een steeds groter deel uit van ons leven. Snel en betrouwbaar internet is nu en in de toekomst onmisbaar voor onze inwoners, scholen en bedrijven. Ik ben daarom blij met de aanleg van het glasvezelnetwerk in heel Koggenland. De aanleg voor 0 euro is een echte buitenkans!”

Gratis aansluiting
E-Fiber legt samen met aannemer NKM het glasvezelnetwerk aan. Op dit moment zijn zij ook actief met de aanleg van het netwerk in de voormalig gemeente Zeevang. Eric Vos, directeur van E-Fiber, laat weten dat alle adressen in de gemeente Koggenland, ook in het buitengebied, kosteloos een glasvezelaansluiting krijgen.

De aanleg van het glasvezelnetwerk is dus voor alle huishoudens en bedrijven gratis. Om ook kosteloos van het nieuwe netwerk gebruik te kunnen maken, dien je nog tijdens de aanleg een glasvezelabonnement af te sluiten bij een van de beschikbare providers. Na de aanleg kunnen er eenmalig activeringskosten in rekening worden gebracht. Meer weten? Kijk op www.iedereenglasvezel.nl.