"JIJ?!". Mijn moeders ogen waren groot en vol van verbazing. Zojuist had ik haar verteld dat ik een sportopleiding wilde doen. Dat is toch niks voor jou! Met mijn toeristische achtergrond en werkend bij de bank. Ik voelde me even heel klein worden, onbegrip, afwijzing en ik was het zeker niet met mijn moeder eens!


Mijn zus en ik zijn heel verschillend, doeners, actief, vlotte babbel en anderzijds totaal niet. Ik ben de meest gevoelige van ons twee, al lijkt dat in eerste instantie niet zo. Dit was het zoveelste hokje waar ik in werd geplaatst. Maar toen al, wist ik diep van binnen, dat ik niet in één hokje pas.

De vele hokjes die de revue gepasseerd zijn. In loondienst was ik eerst "de activiteitenbegeleider, die nog van alles moest leren", daarna werd ik "kantoormedewerker die alles naar zicht toe trok" en "de manager die mocht aansturen". Om er maar eens een paar te noemen. Je wil niet weten hoe vaak ik in een hokje geplaatst ben! Maar ik pas niet in een hokje. Ik ben lekker energiek en eigenwijs.

Herken jij die hokjes ook?

Eerlijk gezegd word ik ongelukkig in een hokje! De afgelopen jaren heb ik veel successen behaald. Die successen had ik nooit bereikt als ik niet bij elke stap die ik zet, naar binnen keer, om te kijken of het goed voelt voor mij. Mijn brein bruist van de ideeën, en daar waar ik vroeger nog onzeker over was, omarm ik het nu volledig en trek me steeds minder aan van wat anderen daar van vinden. Ondernemen komt van binnenuit. En om te doen wat je van binnenuit voelt, heb je lef nodig.

Zou mijn karakter gevormd zijn doordat mijn moeder me in een hokje wilde stoppen? Dichtbij jezelf blijven is het mooiste wat je kunt doen. Dat laat ik als persoon, coach en ondernemer zien. En ja, dat vind je ook terug in mijn manier van werken en leven.

Ik durf mezelf te laten zien en kom voor mijn mening uit. En nee zeker geen grijze muis, daar kies ik bewust voor. Daarnaast ben ik te bewegelijk om netjes in een hokje te gaan zitten!

Durf jij jezelf te laten zien?

Soms denk ik nog terug aan de woorden van mijn moeder, "JIJ?!". Mijn vrienden weten dit en soms maken we er grapjes over. "JIJ?!", en schieten we met zijn allen in de lach. Geloof niet dat mijn moeder weet dat haar ooit kwetsende woorden, nu dit effect hebben, prachtig!

Kan jij jezelf zijn in onze gehaaste maatschappij? Zodat jij lekkerder in je vel zit en jij meer rust in je hoofd krijgt? Jezelf kunt zijn in je relatie, in je werk, als moeder, vriendin in alle denkbare vormen? Want alleen als je jezelf kunt zijn ben je gelukkig, ervaar je vrijheid en leef je je leven. In plaats van het gevoel te hebben geleefd te worden.

Meer informatie over mijn manier van coachen vind je op mijn website www.unchainyourbrain. Of stuur me gerust een berichtje voor een gratis kennismaking van 30 minuten om nog een stapje verder te gaan. www.unchainyourbrain.nl/contact

Liefs Saskia

P.s. Wil je mijn 5 relatietips, voor ontspanning, plezier en verbinding in je relatie ontvangen?

Vraag dan hier mijn gratis E-book aan.