MEDEMBLIK - In Westfriesland zorgen we voor elkaar. Niet iedereen heeft evenveel te besteden. Samen met drieëntwintig vrijwilligers runt Rinus Huijsen daarom kledingbank ‘De Drie Musketiers’. Hier kunnen inwoners uit de gemeente Medemblik tweedehands kleding uitzoeken.

De portemonnees blijven daarbij gesloten, want Rinus hanteert een zelfbedacht puntensysteem voor een maandelijks kledingtegoed. En met succes, want met ongeveer 300 ‘klanten’ is er behoorlijk wat werk aan de winkel. Alle gedoneerde kleding die nog gedragen kan worden, wordt eerst gewassen, gestreken en op maat gesorteerd. In de winkel aan de Almereweg is het resultaat van deze sortering dan ook terug te zien. Het bestaan van de kledingbank wordt mede mogelijk gemaakt door een jaarlijkse bingoavond in oktober en de verkoop van vodden: kleren die niet meer geschikt zijn om te dragen.

Kleding over?
Om tweedehands kleding voor zo veel mogelijk mensen beschikbaar te stellen, zijn donaties van groot belang. Rinus: “we hebben altijd behoefte aan kleding. Alle maten zijn welkom, maar we kunnen vooral kinderkleding goed gebruiken.”

Dus wilt u kleding kwijt? Iedereen is welkom om kleding te doneren. Buiten is op het terrein zelfs een container aanwezig voor donaties buiten openingstijden. Kledingbank ‘De Drie Musketiers’ ligt aan de Almereweg 36 in Medemblik, en is maandag- en woensdagochtend geopend van 09:00 tot 11:30 en van vrijdag van 09:00 tot 13:00.