HOORN - De Eekhoorn Dutch Furniture uit Zwaagdijk-Oost gaat een groot nieuw distributiecentrum met Experience Center bouwen op het nieuwe industrieterrein Zevenhuis in Hoorn. Het bedrijf heeft hiervoor een bouwkavel van 25.000 m2 direct aan de nieuwe snelweg N23/Westfrisiaweg gekocht.

Eind 2019 zal het nieuwe DC met Experience Center in gebruik genomen gaan worden.

Het pand wordt 16,5 meter hoog en biedt meer dan 190.000 m3 ruimte voor de complete collectie van De Eekhoorn Dutch Furniture. “Wij hebben een breed assortiment, we leveren nagenoeg alles uit voorraad en onze artikelen zijn volumineus. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij een groot distributiecentrum nodig hebben,” aldus commercieel directeur Jos de Smit. De Eekhoorn Dutch Furniture werkt momenteel vanuit vier verschillende locaties in Zwaagdijk-Oost. De meubelfabriek zelf blijft in Zwaagdijk-Oost, het kantoor, Experience Center en DC gaan naar Zevenhuis. Zodra de nieuwbouw in 2019 gereed is, worden de zelf geproduceerde bouwpakketten dagelijks vanuit Zwaagdijk-Oost gependeld naar het nieuwe DC in Hoorn.

Experience Center

Een groot deel van de producten bezorgt De Eekhoorn Dutch Furniture in opdracht van de klant direct aan consumenten. De goederen raken het magazijn van de (web)winkels niet meer. “Dit zorgt voor een compleet andere wijze van distributie waarbij wij tot laat in de avond nog orders verzamelen die de volgende dag bij de consument bezorgd worden. De markt is de laatste jaren enorm veranderd, meer dan 30% van onze omzet wordt inmiddels gerealiseerd door online partijen en wij houden er rekening mee dat dit binnen drie jaar meer dan 50% zal zijn. De online omzet is onze snelst groeiende tak en dat is ook de reden dat wij in het nieuwe pand een Experience Center gaan bouwen. Consumenten kunnen straks de volledige collectie van onze merken WOOOD en BePureHome in een inspirerende omgeving bekijken en vervolgens bij één van de (web)winkels bestellen. De bestelling zal vervolgens bij de consument thuis worden afgeleverd.”

Over De Eekhoorn Dutch Furniture

De Eekhoorn Dutch Furniture, een familiebedrijf onder leiding van de drie broers De Smit, produceert houten bouwpakketmeubelen in de fabriek in Zwaagdijk-Oost. Deze bouwpakketten zorgen voor 40% van de totale omzet van De Eekhoorn Dutch Furniture. Het assortiment is de laatste tien jaar sterk uitgebreid met o.a. banken, stoelen, verlichting en accessoires die geïmporteerd worden uit landen als Polen, China en India. Deze handelsartikelen completeren het assortiment en dragen zorg voor de overige 60% van de omzet.

In totaal zijn er 150 medewerkers in dienst en werken er gemiddeld 40 uitzendkrachten bij het bedrijf. De fabriek produceert 24 uur per dag, 6 dagen per week. De meubelen worden in eigen huis ontwikkeld en verkocht onder de eigen merken WOOOD en BePureHome. De producten van De Eekhoorn Dutch Furniture worden inmiddels in 25 landen via meer dan 1500 (online) winkels verkocht.

In 2016 was De Eekhoorn Dutch Furniture FD Gazelle en tevens winnaar van de Westfriesland Meerprijs. Door de sterke groei is het bedrijf dit jaar wederom door het Financieel Dagblad uitgeroepen tot FD Gazelle. De broers zijn tevens eigenaar van de retail formule Basiclabel.