WOGNUM - Met behulp van een crowdfundingactie moet er 750 euro worden opgehaald om het vernielde grafje van Luna te herstellen. De familie krijgt al veel steun uit de omgeving. "Dat doet ons onwijs goed."


De opa van de vier jaar geleden overleden Luna schrok zich vorige week rot toen hij het graf van zijn kleindochter bezocht. Haar laatste rustplaats bleek volledig vernield te zijn.

"De schade is groot", vertelt moeder Sandra aan NH Nieuws. "Het gras zal geheel verwijderd moeten worden om weer terug te brengen in oude staat, helaas een kostbaar plaatje."

"Heel blij met medeleven"
De gemeente is daarom samen met de familie een crowdfundingactie begonnen. "Er waren al heel veel lieve mensen die zeiden dat ze wat wilden doneren", aldus Sandra. Inmiddels is ruim een derde van het bedrag opgehaald.

"We zijn heel blij met al het medeleven", zegt Sandra, wiens dochter nu acht jaar zou zijn geweest. Eerder vertelde ze al dat de vernieling van het graf veel impact heeft gehad. "Alsof ik haar voor de tweede keer ben kwijtgeraakt. Dit kun je iemand niet aandoen."