HEERHUGOWAARD - Hedenmorgen zijn er meerdere valse 2 euromunten ontdekt in Dancing-Partycentrum Marlène te Heerhugowaard. Tijdens het afrekenen met de exploitant van de speelautomaten, De Vries & Vet, kwam men tot de conclusie dat er talrijke valse munten onderin één van de automaten bleek te zitten.

Wie de munten van dichtbij bekijkt ziet het verschil nauwelijks behalve dat de valse exemplaren iets doffer van kleur zijn (zie foto hieronder). Volgens Ad Molenaar, eigenaar van Dancing Marlène, is ook het gewicht van de munten hetzelfde (8 gram). Laat men beide munten vallen op een tafel of de bar is er wel een duidelijk verschil qua geluid te horen waarbij de valse munt een stuk doffer klinkt.

Molenaar verklaarde dit nog niet eerder meegemaakt te hebben en wil zijn collega's in de wijde omgeving waarschuwen waakzaam te zijn. 'Ik wist niet wat ik zag toen ik samen met de mannen van De Vries & Vet ging afrekenen. Er kwamen gewoon meerdere valse munten te voorschijn. We hebben een aantal munten ook nog getest in de andere speelautomaat die wij hebben staan, maar die accepteert ze gelukkig niet.' Molenaar adviseert collega's die dit ook overkomt om het openbaar te maken en de politie te waarschuwen. 'Nu komen ze uit de automaten, maar wellicht dat mensen er ook gewoon mee afrekenen als ze een ijsje of patatje gaan kopen.'

Namens Jack's Casino te Heerhugowaard was ook manager Rob de Ridder aanwezig in Marlène die gelijk ging checken of de valse munten ook in hun telmachines en speelautomaten geaccepteerd werden. In enkele gevallen bleek dit zo te zijn dus waakzaamheid is voor een ieder geboden.