WEST FRIESLAND - Ben je van plan om Arabisch te leren, dan is het belangrijk om te weten hoe je dat het beste doet. Bijvoorbeeld met het volgen van Arabische les online of door privéles Arabisch te nemen. Er zijn wat dat betreft allerlei mogelijkheden, maar eerst is het interessant om alvast inzicht te krijgen in de Arabische taal, waar er verschillende varianten van bestaan.

Soorten Arabische taal

Er zijn verschillende soorten Arabische taal te onderscheiden, zoals de klassieke variant, maar ook Arabische schrifttaal en formele taal. Verder zijn er nog allerlei dialecten te onderscheiden in de meer dan 20 landen, waar deze taal een voertaal is. Bij de keuze om deze taal te leren en Arabische les te volgen, is het gebruikelijk om voor de formele taal te kiezen. Dit is namelijk de taal die gangbaar is in de Arabische landen en te leren is met privéles Arabisch of Arabische les online bij Preply.


Het alfabet van het Arabisch schrift

Het Arabisch schrift heeft een alfabet van 28 letters en de schrijftaal is van rechts naar links, in plaats van zoals in de meeste talen van links naar rechts. Een Arabische tekst schrijf je dus van rechts naar links en lees je ook op deze manier. Naast het leren van het Arabische alfabet en het schrijven van de taal tijdens Arabische les is het uiteraard ook belangrijk om de klanken te leren uitspreken. Op deze manier is het mogelijk om na het volgen van Arabische les online of privéles Arabisch je goed verstaanbaar te maken in de taal.


Waarom Arabisch leren?

Er zijn diverse redenen waarom Arabische les volgen een uitstekende keuze is. Het is een taal die je laat kennismaken een andere cultuur. Bovendien is er het voordeel dat je Arabisch leert spreken en het zo mogelijk is om je in vele landen verstaanbaar te maken. Je kan een gesprek voeren met bijvoorbeeld de lokale bevolking en je ook redden op plekken, waar mensen geen Engels of Europese taal spreken.


Een ander voordeel van het leren van deze taal is dat het een aanvulling is op je cv. Het is dan namelijk een tweede of misschien wel derde of vierde taal, die je onder de knie hebt. Er zijn veel branches, waarin de Arabische taal een grote rol speelt en waarbij er dus vraag is naar medewerkers, die deze taal beheersen. Arabisch is verder een taal die in allerlei landen op de wereld gebruikt wordt. Het is zelfs de vierde meest gangbare taal in alle landen van de wereld. In 22 landen is Arabisch zelfs de officiële taal en deze landen staan ook wel bekend als de Arabische wereld.


  • Kennismaking met andere cultuur

  • Communiceren met lokale Arabische bevolking

  • Aanvulling op cv

  • Vraag naar Arabisch sprekende mensen op arbeidsmarkt

  • Officiële taal in 22 landen


Oefening baart kunst

Het leren van de Arabische taal gaat niet zonder slag of stoot. Het is dus nodig om er de nodige energie in te steken en veel te oefenen. Daarbij helpt het uiteraard als je Arabische les volgt. Dat is op meerdere manieren mogelijk. zoals met privéles Arabisch of Arabische les online met Arabische docenten van Preply.com. Een eerste kennismaking tijdens het leren van deze taal, betreft het alfabet dat 28 letters heeft en maar liefst 112 geschreven tekens kent. Deze moet je allemaal uit je hoofd leren. Daarbij is het goed om te weten dat elke letter van het alfabet minimaal drie vormen heeft.


Het leren van de Arabische taal en het vloeiend leren spreken, heeft natuurlijk tijd en oefening nodig. Wil je de taal echt goed onder de knie krijgen dan is het nodig om er uiteindelijk honderden uren aan te besteden. Overigens kost het in het begin vaak moeite om de klanken te leren uitspreken. Dat is logisch, want er komen veel medeklinkers in de taal voor. De klank die je daarbij maakt, komt uit je keel. In de Nederlandse spreektaal gebruik je deze klanken niet en daarom vergt het enige oefening om de klanken goed te leren uitspreken.


Tips om Arabisch te leren

Het is in de eerste plaats aan te raden om Arabische les te volgen. Dat is het beste begin om de basis van de taal te leren. Naast het volgen van lessen en het maken van huiswerk, is het uiteraard handig om zoveel mogelijk te lezen in het Arabisch. Probeer de opgedane kennis steeds in de praktijk te brengen. Je kan beginnen met tegen jezelf te praten in de spiegel om daarna een eenvoudig gesprek te voeren met mensen, die de taal machtig zijn. Een extra tip om sneller Arabisch te leren, is door naar Arabische televisiezenders te kijken en goed te luisteren naar wat er gezegd wordt. In het begin vang je waarschijnlijk slechts flarden op, maar hoe vaker je het doet, hoe meer je begrijpt van wat je hoort.