En weer escaleert het en hij loopt weer weg! Hij wil met rust gelaten worden en ze weet gewoon niet meer wat ze hiermee aan moet. Als hij weg is lopen de tranen over haar wangen. Het gaat vaak goed voor een korte een periode en dan voelt ze de spanning weer oplopen. Terwijl ze zich al dagen vreselijk inhoudt, voelt ze de onrust in haar lijf toenemen. Het lukt haar gewoon niet om zich ontspannen te blijven voelen. Ze heeft het gevoel alsof ze op eieren loopt.


Wanneer ze voor de zoveelste keer probeert uit te leggen, wat ze bedoelt en hoe ze zich voelt; het komt niet bij hem binnen. Hij begrijpt gewoon niet waar ze het over heeft, het lijkt net alsof ze van een andere planeet komt!

Ze klikken enorm op heel veel vlakken en daarom vindt ze het idee om uit elkaar te gaan zo zonde. Maar soms lijkt de afstand zo groot, het onbegrip zo enorm, escaleert het weer in een knallende ruzie en laat ze hem maar weer met rust. Zodat hij de ruimte heeft, die hij schijnt nodig te hebben. Hij begrijpt haar niet en dat voelt zo frustrerend, ze voelt zicht dan zo alleen.

Ze laat het los om de goede vrede te bewaren, maar er verandert niets aan de situatie. Het komt steeds terug, ze voelt zich zo onzeker, onbegrepen en verdrietig, omdat er maar niets is wat bij hem binnenkomt, hoe zij zich voelt.

Een van de belangrijkste tips is dat er weer gecommuniceerd wordt. Want als hij rust wil en weg loopt en zij hem de ruimte geeft en zich dus niet gehoord voelt verandert er niets aan de situatie.

Communiceer open en eerlijk: Het is essentieel dat jullie beide openstaan voor communicatie en bereid zijn om naar elkaar te luisteren zonder oordeel. Je moet elkaar echt even de ruimte geven om je gevoelens en zorgen uit te drukken, met als doel begrip voor elkaar en verbinding in je relatie te herstellen.

Streef naar wederzijds begrip: Het is van belang om te proberen elkaars perspectieven te begrijpen en empathie te tonen. Waarom doet hij of zij dit? Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar het helpt als je je in elkaars behoeften verdiept; wat verwacht de ander.

Zorg voor zelfzorg: Het is belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen, zowel fysiek als mentaal. Neem de tijd voor ontspanning, persoonlijke interesses en activiteiten die je energie geven. Dit kan je enorm helpen om veerkrachtig te blijven en beter om te gaan met de moeilijkheden in je relatie.

Blijf realistisch en geduldig: Het oplossen van relatieproblemen kost tijd en inzet van jullie allebei. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en actief te blijven investeren in je relatie. Veranderingen kunnen geleidelijk plaatsvinden en het vergt inspanning van beide partners om de relatie te verbeteren.

Relatietherapie/coaching te overwegen: Als de problemen blijven terugkeren en je er zelf niet uitkomt, kan het zinvol zijn om professionele hulp te zoeken. Als relatietherapeut bied ik je een veilige omgeving, waarin beide partners hun gevoelens kunnen uiten, zodat je beiden kunt werken aan het oplossen van conflicten. Zo kan ik je veel inzicht geven in de verschillen, wat betreft breintypes, hoe ga jij en hoe gaat je partner om met emoties, ontspanning, stresssituaties, handelen, actief of passief gedrag en waar komt het vandaan? Hoe kan jij daar als partner in meegaan, sturen of loslaten. Je kunt vele technieken en strategieën leren om de communicatie te verbeteren en zo je relatie te versterken.

Hoe ga jij zelf om met issues en problemen? Want als je niet goed voor jezelf zorgt, dan zorg je ook niet goed voor je relatie. Het gaat altijd samen, denk daar vandaag eens over na.

Heb je vragen of voel je je niet begrepen door je partner en wil je graag wat meer duidelijkheid hoe je dit kan verbeteren. Stuur me gerust een mail of bel. Langer door blijven lopen lost het niet op dus ga het voor jezelf en je relatie anders doen.

Liefs Saskia

www.unchainyourbrain.nl

Info@unchainyourbrain.nl