ZWAAGDIJK-OOST/MIDWOUD - De politie heeft zaterdag in twee afzonderlijke onderzoeken een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden bij de vondsten in Zwaagdijk-Oost en Midwoud in totaal vijf verdachten aangehouden.


Aan het einde van de middag wilde de politie een man controleren die mogelijk zonder rijbewijs en onder invloed had gereden en op dat moment aanwezig was in een pand aan de Tomatenmarkt in Zwaagdijk-Oost. Binnen in het pand troffen de agenten niet alleen de verdachte, maar vonden ook een grote hennepkwekerij. Hier stonden ongeveer 1250 wietplanten én er was sprake van diefstal stroom. De twee aanwezige mannen, 55 en 24 jaar uit Hoorn, werden daarop aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en zitten nog vast.

Dezelfde avond werd in een ander onderzoek nog een hennepkwekerij gevonden in Midwoud. In een woning aan de Pieter Wariuslaan troffen agenten op de bovenverdieping een flinke hoeveelheid hennepplanten aan. Het ging om ongeveer 1500 stekjes én zo’n 200 volwassen hennepplanten. Ook hier was sprake van diefstal stroom. Er werden drie verdachten aangehouden: een 31-jarige man zonder bekend woonadres, een 57-jarige vrouw en een 43-jarige man beide uit Almere. Zij zitten alle drie vast voor verder onderzoek.

Beide hennepkwekerijen zijn geruimd en de twee zaken worden verder onderzocht.