WIJDENES - Twee opvarenden van een zeiljacht raakten dinsdagochtend even na half negen in problemen toen hun zeiljacht van het anker sloeg voor de haven van Wijdenes. Door de wind uit het oosten kwamen ze direct op de keien van de Zuiderdijk terecht.


De twee opvarenden waren maandagavond voor anker gegaan om te overnachten en waren van plan om dinsdagochtend verder te vertrekken richting Vlieland. Tijdens het ontbijten sloeg het zeiljacht van zijn anker en kwamen ze op de Zuiderdijk terecht. De opvarenden zijn te water gegaan en kregen het schip van de dijk. Eenmaal los zijn ze richting de haven gevaren en hebben ze het zeiljacht vastgemaakt aan een paal waar visfuiken aan zitten voor de haven. Hier ging het wederom mis, de wind en golven zorgden ervoor dat ze in de visfuiken terecht kwamen.

Een omstander op de dijk zag alles gebeuren en sloeg alarm bij de Nederlandse Kustwacht. Reddingboot De Gooier is uitgevaren en heeft het zeiljacht uit de visfuiken gehaald, na een visuele inspectie aan de buitenzijde van het schip kon het zeiljacht haar weg vervolgen richting Vlieland. De reddingbootbemanning heeft de visfuiken gecontroleerd op schade en heeft de betreffende visser op de hoogte gesteld van het incident.