HOORN - De politie heeft inmiddels vijf verdachten aangehouden voor de zware mishandeling in recreatiegebied de Hulk op 18 juni. Twee mannen uit Hoorn werden op maandag 25 juli aangehouden. Een van hen werd gezien door surveillerende politiemensen bij station Kerssenboogerd. Voor hem was een intern aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De verdachte nam direct de benen en de politiemensen hebben hem na een achtervolging te voet kunnen achterhalen. De andere is thuis aangehouden.

Een 51-jarige man liep tijdens de mishandeling onder meer blijvend en zwaar oogletsel op nadat hij met een peddel was geslagen. Volgens de aangever, die op de dag van de zware mishandeling aan het vissen was met een vriend, voeren de jongens expres tegen uitliggende hengels aan, en werd daar door de vissers iets van gezegd. Vervolgens werd het slachtoffer mishandeld.

Eerder, op 18 juli, was een 18 jarige verdachte uit Hoorn van zijn bed gelicht.

De verdachten zijn allen inwoners van Hoorn, in de leeftijd van 18 tot 21 jaar. De verdachten kwamen in beeld aan de hand van een buurtonderzoek en getuigenverklaringen. De verdachten zitten op dit moment nog vast zijn.

De politie deed eerder dit persbericht uitgaan: Verdachten aangehouden in onderzoek naar zware mishandeling | politie.nl )

2022121353