WERVERSHOOF - Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project ‘Hotspot’ op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Gedurende een week worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, het bellen met of het vasthouden van een mobiele telefoon, verkeersgedrag en het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen. Afgelopen week waren er controles op de weg Driehuizen in Wervershoof.

Deze weg is gekozen omdat hier verkeersongevallen plaatsvinden die vaak mede worden veroorzaakt door een te hoge snelheid. De politie selecteert de controleplaatsen onder andere op basis van ongevalsregistraties.

Tussen 12 mei en 21 mei hebben de collega’s van Team Verkeer Noord-Holland op verschillende tijden verkeerscontroles gehouden op de weg Driehuizen in Wervershoof. De nadruk lag op de kruising met de Veenakkers waar in een jaar tijd al 7 geregistreerde ongevallen hebben plaatsgevonden. Daar zaten ook ongevallen met letsel bij.

Met radar, laser en rijdende controles zijn 30 bekeuringen geschreven voor de overschrijding van de maximumsnelheid. Op deze weg, waar je 80 km/u mag rijden, was gedurende de controle de hoogst gemeten snelheid 122 km/u.

Een van de overtreders was een scooterrijder. De bestuurder kreeg naast een bekeuring voor 24 km overschrijding, een WOK-melding (Wachten Op Keuring) en moest met zijn passagier verder lopen en de scooter laten herkeuren bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Een andere snelheidsovertreder reed op de Veenakkers met twee versleten en beschadigde autobanden waar de persoon ook een bekeuring voor kreeg. Op de Veenakkers geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. Ook kregen twee racende auto’s die aan de verkeerde kant van de doorgetrokken streep en de vluchtheuvel reden, een bekeuring.

Verder werden diverse bestuurders van landbouwvoertuigen gewaarschuwd voor het niet goed zekeren van de lading en de overschrijding van de maximale lengte van 18,75 meter, omdat zij met twee te grote aanhangwagens over de weg reden.