BLOKKER - Veel mensen zijn vanmorgen getuige geweest van de overval op de Action in Blokker. Toen de gewapende overvaller rond 9.10 uur de winkel binnenkwam, waren er meerdere medewerkers en zo'n dertig klanten binnen.

"Er was geschreeuw, paniek. In eerste instantie dat je ziet dat mensen gaan vluchten, dat deed ik zelf ook", vertelt een ooggetuige. "Ineens hoor ik alarm, alarm, alarm, 'dit is een overval!' en er staat zo'n gast en die houdt een vrouwtje achter de kassa met een pistool onder vuur", vertelt iemand anders.

Achter auto's verscholen
De klanten rennen vervolgens naar de nooduitgang en vluchten naar buiten. Op het parkeerterrein verschuilen ze zich achter auto's. De overvaller komt echter ook naar buiten en komt oog in oog met de klanten op het parkeerterrein te staan. Hij vlucht daarop het park in, maar ook daar zijn mensen. Daarna rent hij weer terug richting de Action, maar vanwege de menigte daar besluit hij toch weer terug het park in te rennen. De verdachte maakt niks buit en slaat op de vlucht, niemand raakte gewond.

Bivakmuts
De overvaller is een donkere man van ongeveer 1.90 meter lang. Hij droeg een blauwe joggingbroek en een blauwe trui. Tijdens de overval had de man een bivakmuts over zijn hoofd. De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de overval.