WIJDENES - In een bedrijf aan de Blokdijk in Wijdenes woedt een grote, uitslaande brand. Daarbij komt veel rook vrij. Mogelijk is er ook asbest vrijgekomen.

Het vuur woedt in twee panden van een zaak die is gespecialiseerd in feestverlichting en kerstdecoratie. Boven het bedrijf hangen grote rookwolken die in de wijde omgeving te zien zijn. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio ligt een van de panden volledig in de as, het andere probeert de brandweer nog te redden.

Asbest
Door de grote hoeveelheid kunststof in het bedrijf is de rookontwikkeling groot. Ook zit er asbest in de dakplaten van de panden. De brandweer onderzoekt of er gevaarlijke stoffen in de rook zitten en verricht metingen naar het verspreidingsgebied van de rook.

Omwonenden doen er goed aan om hun ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Vanwege de rookontwikkeling is er een NL Alert verstuurd.Volgens de brandweer ontdekte de directeur van het bedrijf, die ernaast woont, de brand zelf. Niemand is gewond geraakt.

Zie ook NH Nieuws