SCHELLINKHOUT - Zondagochtend is de bemanning van Reddingstaton Wijdenes gealarmeerd voor een surfer in problemen bij Schellinkhout.


Het is een prachtige dag om te surfen. Zondag 30 juni zijn er dan ook veel surfers aanwezig op de populaire surfspot in Schellinkhout. Door een fikse aflandige wind raakte een surfer in problemen.


Twee surfers wilden naar Hoorn surfen maar door de forse aflandige wind werd het tweetal in zuidoostelijk richting geblazen verder het water op en konden ze moeilijk terugkomen naar het surfstrand. Via een kiteschool is er telefonisch contact gezocht met Reddingstation Wijdenes.

De kite van een van de surfers raakte onderweg lek waardoor hij niet meer terug kon komen naar de kant. De kiter is met zijn materiaal opgepikt door een passerend zeilschip. De surfer is daarna overgenomen door de reddingboot en afgezet bij het surfstrand van Schellinkhout. Zijn kitemaatje bleek niet in problemen te zijn en kon op eigen kracht terugkomen.

De foto’s zijn te gebruiken onder bronvermelding ‘Reddingstation Wijdenes’.


Het verslag met de foto’s staan op onze website: https://reddingstationwijdenes.nl/39-inzetrapporten/2019/617-surfer-in-problemen-door-lek-kitezeil