HOORN - De afgelopen dagen zijn er meerdere auto's in Hoorn in vlammen opgegaan. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt nu of de branden door dezelfde persoon zijn aangestoken. Als dat zo is, trekt er een pyromaan door Hoorn.

Gisteravond was het raak in de Huesmolen. Een auto ging in vlammen op. Amper 24 uur later nadat het ook al mis ging in de Boedijnhof. Daar sneuvelden drie voertuigen door een brand. "Je denkt eerst nog aan een icident. Maar als dan een dag later rond dezelfde tijd er weer een autobrand is dan ga je toch denken dat er meer aan de hand is. Misschien wel een pyromaan", aldus een buurtbewoner.

En dat sluit de politie ook niet uit. "Tips zijn altijd van harte welkom. Dan kunnen we onderzoeken of dit het werk is van een pyromaan", laat de politie aan NH Nieuws weten.

Ook bij de Huesmolen zit er schirk goed in na de brand. "Er waren enorme vlammen", zegt een bewoonster die recht tegenover de plek van de brand woont. "Ik dacht eerst dat het in mijn huis was. Toen ik uit het raam keek zag ik de auto, die was niet meer te redden. Gelukkig is het vuur niet verder overgeslagen."