OBDAM - De politie doet onderzoek naar een ramkraak bij een loods aan de Noorderhof en is op zoek naar getuigen. Bij de ramkraak is vermoedelijk een bestelauto gebruikt die eerder aan de Huigenstraat in Ursem is gestolen.

In de vroege ochtend van 23 juni kreeg de eigenaar van de loods melding dat een ramkraak was gepleegd waarbij vermoedelijk een auto tegen de pui van de loods was gereden. De eigenaar, een 56-jarige man uit Zwaag, alarmeerde direct de politie. Toen agenten arriveerden zagen zij dat de roldeur van de loods gebogen was. Ook bleken er goederen uit de loods te zijn gestolen.

Eerder die nacht is een bestelbus gestolen op de Huigendijk in Ursem. Omdat de bestelbus voorzien was van een GPS, kon worden nagetrokken waar de bestelbus zich bevond. De bestelbus was na de diefstal vertrokken naar de Noorderhof. Ter hoogte van de loods waar de ramkraak plaatsvond. Vervolgens is de bus naar de Kelderswerf gereden. Uiteindelijk is de bestelbus met schade geparkeerd op de Horstenburgstraat in Obdam. De eigenaar van de bestelbus trof de bus aan en alarmeerde de politie over de diefstal.

De politie vermoed dat deze bestelbus is gebruikt bij de ramkraak aan de Noorderhof.Na een zoekactie kon de politie aan de Kelderswerf een 19-jarige man uit Obdam aanhouden op verdenking van diefstal. Bij de aanhouding zijn diverse goederen in beslag genomen. Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek gedaan en de bestelbus is in beslaggenomen voor nader onderzoek.

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Noorderhof in Obdam of de Huigendijk in Ursem. De diefstal en de ramkraak zijn gepleegd op 23 juni tussen 03.15 en 04.30 uur. Heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden. Als u die nacht in de buurt heeft gereden en mogelijke dashcam-beelden heeft of beschikt over (ring door) camerabeelden, meld het bij de politie. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer: 2021128950