HOOGKARSPEL - De politie heeft woensdagmiddag 18 januari drie aanhoudingen verricht na een melding van een beroving aan de Anemonenlaan in Hoogkarspel. Hierbij is een 33-jarige vrouw beroofd van haar eigendommen. De aangehouden verdachten betreffen een 21-jarige man uit Amersfoort, een 21-jarige man uit Enkhuizen en een 19-jarige man uit Enkhuizen. Hun rol bij de beroving wordt nader onderzocht.


De 33-jarige vrouw had via Facebook een advertentie geplaatst om haar eigendommen te verkopen. Hier werd op gereageerd en uiteindelijk spraken de vrouw en de koper af om de eigendommen op te halen. Op woensdagmiddag rond 16.30 uur vindt de transactie plaats tussen de vrouw en de koper. De vermeende koper is gearriveerd aan de Anemonenlaan met nog een man. De mannen bekijken de eigendommen en rennen hier vervolgens, zonder te betalen, mee weg in de richting van de Lobeliastraat. Het slachtoffer heeft hierna melding gedaan bij de politie.

Met verschillende eenheden wordt een zoekslag gedaan naar de verdachten. Uiteindelijk worden zij aangehouden op de kruising Wegje bij Vijzelstraat en Driebanen in Enkhuizen. In de auto werd ook een derde mogelijke betrokkene aangehouden. De drie mannen zijn meegenomen naar bureau en hun rol bij de beroving wordt onderzocht.

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar deze beroving en komt ondanks de aanhoudingen graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844 of vul het tipformulier in. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.