HEERHUGOWAARD - De politie heeft dinsdag nog eens twee verdachten aangehouden in verband met de mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering van een man in Spanbroek vorige maand. Het gaat om een 29-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Heerhugowaard. Eerder werden er al twee mannen uit Heerhugowaard aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid.


De kwestie van de ontvoering op klaarlichte dag in Spanbroek zorgde vorige maand voor een hoop ophef in de omgeving. Een man werd op 27 mei gedwongen in een auto te stappen. De man werd twee dagen later teruggevonden in Beverwijk. Waarom de man werd ontvoerd is nog steeds niet duidelijk en doet het Openbaar Ministerie ook nog geen mededelingen over zolang het onderzoek loopt.

Kort nadat de man werd aangetroffen werden er reeds twee mannen uit Heerhugowaard aangehouden. Zij zitten nog altijd vast in volledige beperkingen en hebben alleen contact met hun advocaat. Afgelopen dinsdag deed de politie een husizoeking in Heerhugowaard waarbij dus opnieuw twee personen zijn aangehouden.