HEM - De politie is nog steeds hard op zoek naar de twee mannen die in november vorig jaar een woningoverval aan de Hemmerbuurt in Hem pleegden. Daarbij raakte de 75-jarige bewoner gewond en verloor hij tijdelijk zijn zicht.

Dat is te zien in Opsporing Verzocht en Bureau NH. De bewoner doet op dinsdag 21 november open voor twee mannen. Een van de twee, gekleed in een PostNL-jas, geeft de bewoner direct een klap met een wapen.

De man probeert zich nog kranig te verzetten, maar maakt geen kans tegen het duo. De twee gaan er vervolgens vandoor in de Volvo V40 van de bewoner en scheuren over de N203 naar Lelystad. Daar overvallen zij een tankstation aan de Wigstraat.

De man uit Hem merkt bij het opstaan dat hij dubbel ziet en raakt uiteindelijk tijdelijk blind. Volgens de politie heeft de man blijvend letsel overgehouden aan de overval. Zij gaan ervan uit dat het slachtoffer willekeurig gekozen was.

DNA
De politie is nog altijd op zoek naar het duo en heeft DNA van hen, dat momenteel onderzocht wordt door het NFI. De mannen zijn allebei begin 20 en spraken Nederlands zonder opvallend accent.

De man in de PostNL-jas is licht getint en 1.85 meter lang. Hij droeg die dag een lichtgrijze trainingsbroek, een donkere pet en grijze handschoenen. Zijn gezicht ging deels verscholen achter een donkerkleurige sjaal.

De andere overvaller is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en had een getinte huidskleur. Zijn donkere jas met capuchon is mogelijk van het merk The North Face. Hij droeg tijdens de overval een grijze trainingsbroek en zwarte handschoenen.

Wie meer weet over deze zaak, kan bellen met de politie via telefoonnummer 0800-607