LUTJEBROEK - Woensdagochtend rond 03:15 uur zijn twee mannen aangehouden die met behulp van een boot verschillende tuinen in waren geslopen. De 24-jarige man zonder bekend adres en de 29-jarige man uit Grootebroek worden verdacht van inbraak in de schuren van drie verschillende woningen aan de Lelielaan.


Rond 03:00 uur kreeg de politie een melding over twee personen die gezien waren in de achtertuin van een woning. Meerdere eenheden gingen naar de locatie en zochten naar de verdachten. Eén van de agenten zag achter in de tuin een steiger aan het water. Daar lag een boot waar één van de verdachten in stond. De agent riep naar de man dat hij van de boot af moest komen. De verdachte probeerde nog de motor van de boot te starten, maar toen dit niet lukte gaf hij zich over.

Na inspectie van de boot bleek dat de tweede verdachte zich verschuilde in een hoekje van de kajuit. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de boot vond de politie inbrekerswerktuigen en verschillende goederen afkomstig uit de schuren van de drie woningen.

Waarschuwing
Het komt vaker voor dat inbrekers een boot gebruiken om naar woningen te gaan die aan het water liggen. Via het water kunnen ze vaak een perceel makkelijk betreden en ook weer snel wegkomen. Heeft u een woning aan het water waarbij een vrije doorgang is naar groter vaarwater? Laat dan geen waardevolle spullen achter in uw tuin, zorg voor goede sloten op schuren en sluit uw huis ook aan de achterkant altijd goed af. Kijk hier voor meer preventietips tegen woninginbraken.