ENKHUIZEN - Hulpdiensten in Enkhuizen hebben vanochtend een overleden drenkeling uit het water gehaald. De 30-jarige vrouw uit Apeldoorn was nabij de Krabbersgatssluis in het water beland, waarna duikteams van de brandweer, de KNRM en de politie het gebied uitkamden.

Volgens politiewoordvoerder Roderick de Veen was de vrouw bij de rotonde op de Westfrisiaweg nabij Bovenkarspel al tegen een ander auto gereden. Vervolgens is ze bij het begin van de Houtribdijk bij de Krabbersgatsluis in Enkhuizen bij het talud naar beneden gereden. "Daar sprong ze het water in. Omstanders probeerden haar nog tegen te houden, maar dat mocht niet baten."

Groot gebied
Omdat niet duidelijk was waar de vrouw exact in het water was beland, hebben de hulpdiensten - die daarom in grotere getalen dan gebruikelijk waren gealarmeerd - een flink gebied uitgekamd. Behalve de directe omgeving van de sluis werd ook het water langs een deel van de Houtribdijk uitgekamd. Met behulp van een politiehelikopter, brandweerduikers en de KNRM werd er gezocht. Duikers vonden de vrouw uiteindelijk, maar toen was ze al overleden.

De politie gaat er vanuit dat de vrouw zichzelf van het leven wilde beroven. "Daar gaan we wel vanuit. De vrouw is in verwarde toestand te water geraakt. Dus we hebben geen indicatie van een misdrijf of een andere waardoor ze te water is geraakt", aldus de politiewoordvoerder.