HOORN - Op zondag 26 juli rond 06.30 uur heeft er op de Krijterslaan, bij de rotonde met de Oostergouw (thv de hondenuitlaatplaats) een incident plaats gevonden. Een vrouw welke de hond aan het uit laten was werd geconfronteerd met een schennispleger*.


Het betreft een blanke man tussen de 25-30 jaar met een slank postuur. Hij droeg een blauwe trainingsbroek met rode streep en een donkerblauw vest of jas met een capuchon welk hij op had. Hij verplaatste zich op een zwart kleurige fiets.

'Wie is er getuige geweest van dit incident? Wij komen dan graag in contact met u! Wij zijn bereikbaar via 0900-8844 en vraag naar de Basis Team Recherche Hoorn, zaak 2020157761', zo laat de politie weten.

*Wat is schennispleging?
Wat is schennispleging nu eigenlijk? Zedenrechercheur Esther van politie Noord-Holland: ‘een schennispleger is iemand die een handeling verricht die in strijd is met de zgn. openbare zeden of waarbij de openbare zedelijkheid wordt geschonden, zoals bijvoorbeeld het tonen van een geslachtsdeel in het openbaar of het masturberen in het openbaar: schennispleging is een (zeden)misdrijf en is opgenomen in het Wetboek van Strafrecht. Wij zien als zedenrechercheurs dat in sommige gevallen dit delict de nodige impact kan hebben op vrouwen en op kinderen als zij met een schennispleger worden geconfronteerd.’