HOORN - Op woensdag 8 september 2021 is een 42-jarige man uit Hoorn aangehouden. De man wordt verdacht van meerdere aanrandingen van minderjarige meisjes in het centrum van Hoorn gedurende de eerste week van september. Er zijn vier aangiften opgenomen. De verdachte zit sinds zijn aanhouding vast en de politie doet onderzoek.

Signalement
De aanrandingen vonden telkens plaats aan het einde van de middag in de drukke winkelstraten van Hoorn, waarbij de man minderjarige slachtoffers onzedelijk betastte. Op basis van de informatie uit de aangiften en het signalement van de man, was duidelijk dat het hier ging om één en dezelfde verdachte.

Toen de man op 8 september een meisje betastte, heeft haar vader (die na een alarmerende oproep van zijn dochter toesnelde) de man, op basis van het door zijn dochter gegeven signalement, aangehouden. Deze vader is een politieambtenaar bij de eenheid Amsterdam. Daarna is contact gelegd met de politie in Hoorn, die de verdachte heeft ingesloten.

Verdachte zit vast
De man is op 13 september voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft zijn bewaring bevolen; wat betekent dat de verdachte langer vast blijft zitten.

Op 22 september oordeelt de raadkamer van de rechtbank over de gevangenhouding. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.