TWISK - Vanmorgen kregen de hulpdiensten een melding van een drugs afval dumping in een natuurgebied aan de Noorderweg tussen Twisk en de N239.

Ter plaatse bleek er geen dumping te hebben plaats gevonden doormiddel van het dumpen van blauwe vaten maar doormiddel van het leeg laten lopen van een IBC container van 1000 liter.

Een getuige zag op de parkeerplaats van het natuurgebied een geparkeerd huur busje staan waarna iets later de dumping werd ontdekt door de agenten die ter plaatse een chemische lucht roken zo meld de persvoorlichter van de politie.

Door de dumping is de sloot vervuild geraakt en moet deze worden leeg gezogen, om de vervuiling in de sloot niet meer te laten uitbreiden heeft het Hoogheemraadschap meerdere duikers afgesloten ( duikers zijn sloten die onder een weg door lopen ) , ook zal er ongeveer 40 vierkante meter grond moeten worden afgegraven zodat de rest van de grond niet meer vervuild is.

De politie vraagt getuigen die wat hebben gezien of mensen die camera beelden hebben tussen donderdagochtend 09.15 en 10.00 zich te melden via 0900 8844.

De kosten voor het opruimen loopt in de tienduizenden euro's, ter plaatse is een chemische geur waarneembaar.