OBDAM - Er woedt op dit moment een grote brand in het voormalige gemeentehuis van Obdam. Inwoners moeten ramen en deuren gesloten houden, waarschuwt de brandweer.

De brand in het gebouw aan de Dorpsstraat brak iets voor 17.00 uur uit. De brandweer houdt er rekening mee dat de brand nog kan overslaan. Om dit te voorkomen zijn er extra manschappen opgeroepen.

Naast het gemeentehuis staat een verzorgingstehuis. De brandweer staat klaar om dat gebouw te ontruimen, maar vooralsnog is dat niet nodig. Een medewerker van het tehuis laat aan NH Nieuws weten dat ze "keihard bezig zijn om alles te regelen". Alle bewoners zijn overgebracht naar de begane grond.

NL Alert
De rook is in de hele omgeving te zien. Omwonenden is gevraagd om ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling. Ook is er door de overheid een NL Alert verstuurd.

Het oude gemeentehuis staat in de Dorpsstraat en is een rijksmonument. In het pand was iemand aanwezig , deze persoon is in veiligheid gebracht. Het pand zou een kunstatelier worden. Veel van het werk van de kunstenaar zou verloren zijn gegaan.

'Enorme grijze wolken'
Een getuige vertelde aan NH Nieuws dat de brand in het hele dorp te zien is. "Er komen enorme grijze wolken uit het pand. Er staan ook veel mensen op straat te kijken. Het staat echt van voor tot achter in de fik. Er komen ook gigantische vlammen uit het dak er vonken van het pand af."


Zie NH Nieuws voor beelden van de brand.