HOORN - Een politieman in vrije tijd zag maandagavond op de Blokmergouw in Hoorn een man rennen met een fiets op zijn schouder. Hij herkende de man als een hem bekende notoire fietsendief, een 27-jarige man uit Hoorn.

Hij zag vervolgens dat de man verderop de fiets naast een gevel plaatste en gereedschap uit een rugzak pakte. De politieman informeerde zijn collega’s, liep daarna op de man af en hield hem aan. Op de plaats van de gevel zat een stopcontact, de man wilde die gebruiken om met een slijptol het slot van de fiets door te slijpen. De slijptol had hij mee in zijn rugzak.

De man werd door de gearriveerde politiemensen vervoerd naar het politiebureau. Daar werd dinsdag een nader onderzoek verricht. De verdachte bleek te koppelen aan nog twee fietsendiefstallen en twee diefstallen van accu’s van elektrische fietsen. De fietsen en onderdelen zijn inbeslaggenomen en worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. Het gereedschap is inbeslaggenomen, de officier van justitie beslist wat daamee gaat gebeuren. De man zit nog in het cellencomplex.