ENKHUIZEN - Zaterdagavond rond 23:30 uur werd een 40-jarige vrouw volgens omstanders opzettelijk aangereden door een rode auto op de Douwe Brouwerweg. De bestuurder, een onbekende man, reed daarna weg in de richting van de Zwaluwweg. Het slachtoffer raakte bij de aanrijding gewond.


Kort voor de aanrijding ontstond een woordenwisseling tussen de bestuurder van de rode auto en een bekende van de 40-jarige vrouw. De twee stonden bij een parkeerplaats aan de Steker en maakten daar ruzie. Toen de vrouw aan kwam lopen en het conflict wilde filmen met haar telefoon, stapte de bestuurder van de rode auto weer in. Hij reed richting het slachtoffer en raakte haar met de voorkant van de auto. Daarna ging hij er vandoor richting de Zwaluwweg. Direct nadat de melding binnenkwam heeft de politie in de omgeving gezocht, maar de auto en verdachte zijn niet meer aangetroffen. De gewonde vrouw werd door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen.

De bestuurder zou mogelijk rond 23 jaar oud zijn en ongeveer 1,80 meter lang. Hij had kort blond haar en droeg een donkere jas met capuchon. De auto waar hij in reed was een klein model en rood van kleur. Deze zou mogelijk bij de aanrijding beschadigd zijn geraakt aan de voorkant en/of de motorkap.

Heeft u de aanrijding gezien op de Douwe Brouwerweg rond 23:30 uur of de rode auto daarna in de omgeving zien rijden? Herkent u naar aanleiding van het signalement en de combinatie de bestuurder of het voertuig? Heeft u een camera in de buurt en mogelijk beelden van de verdachte? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of deel uw tips / beeldmateriaal via het tipformulier. U kunt ook anoniem uw informatie met ons delen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

2021247213