ALKMAAR - Vijf leden van motorbende MC Hardliners staan vandaag en morgen voor de rechter in Alkmaar. De mannen worden ervan verdacht in oktober 2019 een man uit Opmeer te hebben afgeperst en gegijzeld.


De vijf verdachten zijn afkomstig uit Alkmaar, Amsterdam, Heerhugowarad, Hoorn en Opmeer. In het najaar 2019 zouden zij een openstaande schuld vereffenen bij een man uit Opmeer. Nadat bleek dat de man niet over voldoende cash beschikte is hij gegijzeld en hebben ze de man bij diverse casino's laten gokken. De advocaat van het vijftal heeft reeds laten weten dat de verdachten elke betrokkenheid ontkennen.

Woensdag maakte NH Nieuws bekend dat ook de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk het dragen van het logo van MC Hardliners binnenkort verbiedt. Eerder gebeurde dit ook al in Hoorn en Haarlem. Het logo zou teveel lijken op de verboden motorclub Hells Angels.

Overigens is de motorclub MC Hardliners nog steeds niet verboden in tegenstelling tot andere clubs als Hells Angels, Bandidos, No Surrender en Satudarah.