GROOTEBROEK - Omwonenden, maar ook burgemeester Wortelboer van de gemeente Stede Broec reageren geschokt nadat een auto woensdagavond is ingereden op een basisschool. Op het moment van het inrijden was een afscheidsmusical van groep 8 bezig.

"Toen ik het hoorde ben ik gelijk deze kant op gekomen", vertelt burgemeester Wortelboer aan een verslaggever van NH Nieuws. "Mijn eerste zorg was dat er geen gewonden zijn gevallen."

Jan van Berkum is bestuurder van Stichting Trigoon, een organisatie waar de school onder valt, en laat weten dat dit een enorme impact heeft op iedereen. In de zaal waren ongeveer 25 kinderen met hun ouders aanwezig tijdens een eindmusical toen in het schoolgebouw een auto de gang naar binnenreed. "Zij waren in de gymzaal en hoorden dat er veel lawaai was. De kinderen en ouders zijn daarna via een andere uitgang de school uitgeleid."

Iedereen is opgevangen in het naastgelegen gebouw van de Praktijkschool. Aan de leerlingen, ouders en docenten wordt slachtofferhulp aangeboden. Volgens van Berkum komen de leerlingen, ouders en docenten morgen samen.

De 21-jarige Kevin zat jarenlang op 't Palet. Hij staat met twee vrienden voor de ingang van zijn vroegere basisschool. "Ik heb zelf heel wat jaren op deze school gezeten, als je zoiets ziet dan doet dat heel veel pijn", vertelt hij. De afscheidsmusical staat volgens hem bekend als een avond waarbij ouders, leerlingen, docenten en andere familie aanwezig zijn.

Er zou een man met de auto de school zijn binnengereden en tot stilstand zijn gekomen in de gang. Hoe en waarom dit precies is gebeurd, dat is nog onbekend.

De bestuurder is aangehouden en wordt donderdag verhoord.