ANDIJK - De brievenbus aan de Klamptweid in Andijk is tijdens de kerstdagen opgeblazen door vuurwerk en dat is niet de eerste keer dit jaar zeggen buurtbewoners. "Een paar weken geleden was het ook al raak. Toen lag de hele voorkant eraf."

In de wijk wordt al regelmatig vuurwerk afgestoken. Zoveel dat buurtbewoners er eigenlijk al niet eens meer van opkijken. "We horen wel veel harde knallen, maar melden dat eigenlijk nooit bij de politie omdat we niet het idee hebben dat er iets aan gedaan wordt."

Wanneer de brievenbus is opgeblazen, is niet helemaal duidelijk. Bewoners vinden het in ieder geval zonde en vrezen dat de brievenbus op den duur verdwijnt uit de wijk.

Mogelijk is er nog een tweede brievenbus opgeblazen in Andijk. PostNL zoekt dat nu uit en probeert de post uit de brievenbus aan de Klamptweid te redden en alsnog te versturen. Post waarvan de adressen niet meer leesbaar zijn, wordt mogelijk geretourneerd.

Bij de gemeente Medemblik is niet bekend dat er veel vuurwerk wordt afgestoken in Andijk, maar roept wel op om dit melden bij de politie als hier sprake van is. Vanaf 28 december worden alle brievenbussen na het ophalen van de post, afgesloten.