HOORN - Donderdagochtend rond 08.15 uur is de brandweer van Hoorn en Berkhout uitgerukt naar een brand bij café Ridderikhoff aan de Rode Steen in de binnenstad van Hoorn.


De brand werd als eerste gemeld door een rookmelder, waarna er even later werd opgeschaald in verband met een daadwerkelijke brand in het pand. Hierdoor kwamen extra voertuigen van de brandweer ter plekke, mede ook doordat het oude panden betreft in de binnenstad van Hoorn. Ter plekke bleek dat het pand volledig onder de rook stond, zo meldt de brandweer. Ook bij de buren stond er lichte rook in het pand. Er heeft een brand gewoed in het café, onder andere een gordijn was aan het branden. Wat hiervan de oorzaak is, is niet bekend. De brandweerlieden ventileren het pand en daarna zal er bekeken worden hoe veel schade is er is en of het pand weer in gebruik genomen kan worden. Dat is nu nog niet duidelijk.

Dankzij de snelle detectie van de rookmelders en daarmee de snelle alarmering en inzet van de brandweer, is de brand relatief klein gebleven.