BOVENKARSPEL - De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van twee mannen die verdacht worden van het dumpen, mogelijk mishandelen en doden van 2 geitjes.


De dode geitjes werden zaterdagavond aangetroffen in de bosjes van het Streekbos, nabij de parkeerplaats vlakbij de kruising Veilingweg met de Haling in Grootebroek-Andijk.

De dierenpolitie is een onderzoek gestart naar de identiteit van twee mannen die kort daarvoor op dezelfde plek zich verdacht gedroegen en waren weggereden in een donkergrijze bus.

Op de locatie waar de geitjes werden aangetroffen is forensisch onderzoek gedaan en de geitjes zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Vragen aan het publiek
Bent u zaterdagavond rond 20.00 uur in de omgeving van het Streekbos geweest, nabij de parkeerplaats vlakbij de kruising Veilingweg met de Haling in Grootebroek-Andijk en heeft u mogelijk iets gezien?
Neemt u dan a.u.b. contact op met de dierenpolitie via tel.nr. 0900-8844 of via bijgaand tipformulier. Vermeld u er a.u.b. zaaknummer 2021114809 bij: dank alvast!

De dierenpolitie
Bij de politie werken taakaccenthouders Dieren binnen Criminaliteit & GGP: ook wel de dierenpolitie genoemd. De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp, en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenpolitie werkt onder andere samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de stichting LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming).

De politieagenten van de dierenpolitie treden onder andere op tegen de hieronder vermelde misdrijven:
* dierenmishandeling (waaronder ook het dumpen van dieren valt);
* dierenverwaarlozing;
* ontuchtige handelingen met dieren en dierenporno;
* het doden of mishandelen van een dier;
* het ophitsen van dieren tot het aanvallen van mensen of andere dieren;
* stroperij (wild/vis) en verstoren van nesten.
Meer informatie is hier te vinden: https://www.politie.nl/themas/dierenpolitie.html

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neemt u dan contact op met het centrale meldpunt van de dierenpolitie via telefoonnummer: 1-4-4.

2021114809