HOORN - De politie en medewerkers van Handhaving Hoorn hebben vanmiddag negen boetes uitgedeeld omdat een groep van ongeveer 22 personen aan het voetballen was op het Cruyff Court aan de Klaproos.

De voetballers hielden zich duidelijk niet aan het samenscholingsverbod en speelden rustig de bal rond. Er werd geen rekening gehouden met de voorgeschreven minimale afstand van anderhalve meter.

Het blijkt dat de afgelopen weken al meerdere waarschuwingen waren uitgedeeld op het veldje. De medewerkers van Handhaving werden daarbij meerdere keren beledigd.

Vanmiddag werd door politie Hoorn besloten dat 'de tijd van waarschuwen' voorbij is. De medewerkers van Handhaving gingen daarom vastberaden naar de Cruyff Court.

Daar rende een groep van ongeveer tien personen weg. Twee van hen konden door het team op de fiets 'de bikers' worden achterhaald. Van de overige achtergebleven personen zijn de gegevens genoteerd. Eén persoon uitte daarbij ook nog een belediging richting de agenten.

Er werden in totaal negen boetes uitgedeeld voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Één persoon is aangehouden voor belediging en één persoon is aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.